Retail Media maakt een stormachtige ontwikkeling door. Iedereen wil ermee aan de slag, maar wat is nu een goede leidraad om mee te beginnen? Om die vraag te beantwoorden was Summit Retail Media Group één van de voorzitters van de expertgroep Digital Retail Media. Onder de vlag van ShoppingTomorrow heeft een groep van zo’n 20 experts op het gebied van Digital Retail Media de krachten gebundeld. Met experts van onder meer MediaMarkt, Jumbo, Wehkamp, Bol.com, Dr. Oetker, Kraft-Heinz, FrieslandCampina, Publicis en Reprise Digital waren zowel retailers, adverteerders als mediabureau vertegenwoordigd. Een onderzoeksjaar waarin de experts op allerlei vlakken kennis hebben uitgewisseld, heeft geresulteerd in een BluePaper. Je kunt het BluePaper hier gratis downloaden.

Download BluePaper

Dit zijn volgens de experts de belangrijkste takeaways uit het BluePaper:

  • Retailers dienen bij het organiseren van digital retail media rekening te houden met de volgende zeven pijlers: strategie, partnermanagement, data, technologie, campagnemanagement, meetbaarheid en dagelijkse operatie.
  • Voor alle marktpartijen binnen digital retail media geldt: omarm de kansen nu, maak een plan, start met de (interne) organisatie, werk samen en investeer in kennis en mensen.
  • Test & learn: werk samen in de driehoek tussen retailer, adverteerder en (media)bureau. Wees transparant en stel doelen en KPI’s op. Schaal verder op als iets goed werkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief